Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

bouw

Lupinus 'Gallery red - Lupine

Prijs: € 1,-

356 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw

De vaste lupine (Lupinus polyphyllus) is een vaste plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae of Fabaceae). De plant komt van nature voor aan de westkust vanNoord-Amerika, van Brits Columbia tot Californië.

De plant wordt 60 - 150 cm hoog, die rizomen vormt voor opslag van reservestof voor de overwintering. De afwisselend staande bladeren zijn handvormig samengesteld en hebben 9 - 17 spits lancetvormige, 7 - 15 cm lange, 1 - 3 cm brede blaadjes. De steunblaadjes zijn met de bladsteel vergroeid.
De plant bloeit van eind mei tot begin augustus met tweeslachtige, zygomorfe bloemen, die met 50 - 80 bloemen in kransen op een 50 cm lange trosvormige bloeiwijze staan. De wilde vorm heeft blauwe, soms witte bloemen. De vlag is iets korter dan de zwaarden. De lippen van de kelk zijn ongetand. Er zijn twee kransen met elk vijf meeldraden aanwezig. De bestuiving gebeurt onder andere door hommels.
De vrucht is een aanliggend ijl behaarde, afgeplatte, gekromde, 2,5 - 6 cm lange peul met 4 - 12 zaden. De ronde zaden zijn grijs met donkere vlekken en 3 -5 mm lang.

Lupinen zijn giftig door het chinolizidine-alkaloïde

25 zaden voor 1,00 Euro

Prijs is zonder de verzendkosten, die komen er nog bij.
Ik verkoop ook andere bijzondere zaden en planten!

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
8 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sint Pancras
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 0725316711

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)