Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

bouw

Ricinus communis Impala - Wonderboom ( Rood )

Prijs: € 1,-

1.810 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw

In ons klimaat is het een eenjarige plant.
Zaaien in maart - april in een potje
In mei - juni buiten uitplanten, het zijn dan al planten van formaat. Buiten zaaien in april-mei bij mooi zonnig weer, in voedsel- en humusrijke grond en op het zonnigste plekje van de tuin. Om deze plant groot te laten worden moet u veel voedsel en water geven.

Waarschijnlijk is Afrika het stamland van de plant, in Erythrea komen nog wilde soorten in het wild voor. De wonderboom wrdt nu echter in de hele wereld gecultiveerd, in de tropen wordt hij ouder en vormt dikke, houtige, 10-12 m hoge stammen; in Zuid-Europa is het een 2-3-jarige struik, in Midden-Europa slechts een 1-jarige struik die hooguit 2 m hoog is. Bij ons word hij vooral als eenjarige sierlijke bladpant gekweekt.

Uit wonderbonen wordt wonderolie geperst. De overblijvende pulp wordt wel als veevoeder gebruikt maar bevat het zeer sterke gif ricine dat eerst door een langdurige hittebehandeling onschadelijk moet worden gemaakt. Uit de overgebleven resten worden ook wel meststoffen gemaakt die in biologische teeltwijzen gebruikt worden.

Wonderbonen zijn erg giftig. Voor kinderen kan de consumptie van vijf à zes zaden al dodelijk zijn terwijl de dodelijke dosis voor volwassenen 15 à 20 bonen is.

5 zaden voor 1,00 Euro

Nu bij elke 5,00 Euro die u aan zaden besteld van mijn zaden lijst krijgt u 1 zakje twv 1,00 Euro gratis!

 

Prijs is zonder verzendkosten
Kijk ook eens op mijn andere advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sint Pancras
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 0725316711

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)