Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

bouw

Aardpeer aardperen biologisch geteeld, (zonder sproeistoffen, zonder meststoffen)

Prijs: € 2,-

8.385 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw
  • Soort:
  • Overige soorten

Aardpeer biologisch geteeld, (zonder sproeistoffen, zonder meststoffen)

2 euro per kg

beschikbaar van 15 oktober tot eind maart (ook knollen om te planten)

Aardpeer topinamboer jeruzalemartisjok is goed voor diabetici suikerziekte

Aardpeerknollen zijn bijzonder voedzaam, licht verteerbaar en ze hebben een helende werking. Dat is geen kwestie van kwakzalverij, want de geneeskrachtige werking van aardpeer is ook wetenschappelijk aantoonbaar.

De knollen bevatten namelijk inuline. Deze suiker (polysacharide) is goed voor diabetici omdat bij de vertering van inuline geen - voor diabetici moeilijk afbreekbare - glucose vrijkomt. inuline wordt zelfs helemaal niet verteerd als zetmeel maar eerder gefermenteerd tot voor de dikdarm nuttige zuren die ook de darmflora gunstig beïnvloeden. Daar ligt dan vooral de gunstige werking zowel voor suiker- als niet suikerzieke personen.

Daarnaast bevat aardpeer ook nog biotin (een vitamine), calcium, silicium, ijzer en natrium (mineralen). Daarom heeft de groente ook een weldadig effect op reuma, jicht en verstopping.

De meest courante bereidingswijze bestaat erin de knollen gedurende 15 à 20 minuten te koken met een weinig water (vooral niet te lang koken, want dan vallen ze uit elkaar) of je kan ze samen met aardappelen in blokjes snijden  en ze samen laten garen, zo eet ik ze het liefst.

Je kan aardpeer ook bakken (in schijfjes) of als smaakmaker toevoegen aan soep (200 a400gr per kookpan) of soep van koken (500 a1000gr per kookpan).

Sommigen verorberen aardpeer gewoon rauw, ze smaken dan een beetje zoals noten.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
11 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Diest
(Vlaams-Brabant, België)
Tel: +32(0)497/83.21.01

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)