Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

bouw

Lophophora Williamsii Peyote Cluster cactus

Prijs: € 2,-

4.374 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort:
  • Overige soorten
  • Staat:
  • Nieuw

Lophophora Williamsii Peyote Cluster  cactus 

 

De Peyote cactus is een kleine, blauwgroene, doornloze, ballon achtige plant, met kleine hoeveelheden wol bovenop en een dikke wortel. Hij kan mogelijk roze bloemetjes hebben. Er bestaat een grote variëteit aan Peyote soorten: Lophophora williamsii decipiens en Lophophora diffusa zijn het meest voorkomend.
De cactus groeit erg langzaam en bloeit in de natuur pas na tien jaar. Zelden wordt hij groter dan 15 centimeter. De Peyote komen we tegen in Mexico en het zuiden van Texas.

 

Deze plant is belangrijk geweest voor de religie en cultuur van de indianen in Midden-Amerika; afbeeldingen van Peyote die dateren van voor het begin van het huidige tijdperk zijn daar gevonden. De oudste afbeelding van Peyote waarop deze gebruikt werd bij ceremoniën die ooit is gevonden is 3000 jaar oud.

Tegenwoordig wordt Peyote nog steeds diep gerespecteerd door de oorspronkelijke inwoners van deze regionen, waaronder de Huichol, evenals door onderzoekers in het entheogene veld wereldwijd. De Huichol indianen oefenen rituelen uit met Peyote cacti, want anders dan andere indianenstammen zijn zij in werkelijkheid nooit volledig gekoloniseerd geweest door de Spanjaarden. Ze leefden in zulk onbegaanbaar gebied, dat de kolonisatie niet geslaagd is. Zodoende is hun cultuur intact gebleven en het gebruik van Peyote is nog steeds gebruikelijk. In Mexico is het verkrijgbaar als medicijn bij ziekten, infecties en vrijwel iedere kwaal omdat "de geest adviseert over genezing."

 

Cluster stekken, nieuwe stekken geworteld in een potje
stek12 maanden oud

Clusterstek 1/1,5 cm breed voor 2,00 Euro

Cactus met weinig clusters 3,5 tot 4 cm breed voor 6,00 Euro

cluster rond de 7,5 cm breed 8 jaar oud voor 25,00 Euro

prijs is zonder de verzendkosten!
Bekijk ook mijn andere bijzondere planten en zaden advertenties!

 

Senna corymbosa , Cassia corymbosa
Salvia divinorum 'Blosser' plant
Hawaiian Baby Woodrose

Acacia maidenii 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
8 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sint Pancras
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 0725316711

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)