Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

bouw

Bergthee van deze bijzondere plant maak je echte gezonde thee

Prijs: € 3,50

95 keer bekeken • Status: Actief

Deze plant de Gaultheria heeft niet alleen mooie bloemen in voorjaar maar ook straks een kleurrijke herfst in uw tuin!

Wintergroen, prachtig verkleurend blad en aansprekende rode bessen – geen plant die zo haar best doet om je dan door de donkere dagen te slepen als bergthee. De plant is een goede bodembedekker en wordt niet groter dan 30 cm. Uit het stevige blad van bergthee wordt wintergroenolie gewonnen, een aftreksel zou goed zijn voor spieren en pezen, verhelpt spierpijn en ontstekingen. Deze wordt in de alternatieve geneeskunde ingezet als massageolie tegen onder andere reumatische pijnen. Wintergroenolie wordt tevens gebruikt bij de productie van snoep en medicijnen. In de inheemse groeigebieden wordt van het kleine blad ook vaak thee getrokken, wat de bijnaam bergthee heeft opgeleverd. 

Sierlijke bessen tussen prachtig blad

Het eerste wat opvalt aan bergthee, ook bekend als Gaultheria procumbens, zijn de opvallende bessen. Ze zijn rood, roze of wit en blijven tot het voorjaar zitten. Ook het blad is schitterend. De ovaaltjes zijn het grootste deel van het jaar frisgroen en verkleuren in de herfst naar dieprood tot purper. Dit laat de kleur van de bessen extra fel uitkomen. De plant is een winterharde bodembedekker die in de volle grond in de breedte groeit. Bergthee staat echter ook prachtig in bakken en potten op het terras of een balkon. Bovendien kan de plant naar binnen voor een duurzame december-vibe die net wat zachter en subtieler is dan hulst.

De bloemen worden mooie bessen

Met bergthee is altijd wel iets te beleven. In het voorjaar vormt de plant mooie nieuwe frisgroene blaadjes. En in de zomer komen er kleine witte of lichtroze bloemen aan, in een sprookjesachtige klokjesvorm. Qua grootte zijn die niet spectaculair, maar ze geven bergthee toch weer een heel nieuw uiterlijk. De bloemen worden aan het einde van de zomer uiteindelijk de kenmerkende bessen.

Groen tot in het voorjaar 

Bergthee hoort bij de heidekruidachtigen en is familie van wintergroene bikkels zoals heide en Rhododendron. Deze planten hebben allemaal een fijn wortelgestel en een sterke voorkeur voor zure, niet te droge grond. Inheems groeit bergthee op het noordelijk halfrond in Azië en Noord-Amerika. De vruchten zijn eetbaar voor sommige vogels en kleine dieren in de tuin. Na verloop van tijd bespaart de plant in de volle grond je onkruid wieden. Het is een eenkennige bodembedekker die haar eigen plekje graag beschermt tegen indringers.

 

Prijs is €.3,50 per stuk (potje 10,5 cm.) mooie bossig vol plantje met foto etiket. 10 stuks voor €.32,00

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzendkosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.6,95 en voor België €.9,95 tot 30 kg.  Besteld u meer dan 40 plantjes betalen wij de verzendkosten. Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie frambozen plant in de tuin te hebben.

 

Plant deze Bergthee nu nog in uw tuin dan heeft u er volop plezier van!!!

 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaatgericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij

 

 

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

Richard ( Bedrijf )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Venhuizen
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 06-22902808

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)