Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Chinese moerbei, vruchten smaken naar meloen/vijg heerlijk zoet

Prijs: € 13,95

1.486 keer bekeken • Status: Actief

Che-fruit of Cudrania Tricuspidata is een kleine boom die afkomstig is uit centraal China tot aan de sub-himalaya. De boom behoort tot de familie van de Moracaea of moerbeiachtigen waartoe ook de vijg en de moerbeiboom behoren en is sterk verwant aan de Noord-Amerikaanse Osagedoorn of Maclura Pommifera.   De jonge boom is (zeer) doorachtig maar naarmate de boom ouder wordt verdwijnen ook de doorns. Het blad varieert van ovaal en puntig tot drielobbig (vandaar de naam “tricuspidata”= drielobbig)een beetje als een moerbeiblad maar met gladde randen. Che-fruit, waarvan de vruchten en de bladeren (thee) eetbaar zijn.

 

De boom is tweehuizig wat wil zeggen dat er ofwel enkel mannelijke ofwel enkel vrouwelijke bloemen op één exemplaar te vinden zijn . Uitzonderlijk produceert een mannelijke boom echter ook wel eens enkele vrouwelijke bloemen. Bestuiving gebeurd ook vaak door wind.

De aangeboden variëteiten zijn vrouwelijk en produceert vruchten zonder dat bestuiving nodig is , de vruchten zijn dus zaadloos. Sommige soorten zijn van uitzonderlijke variëteit en volledig doornloos (geënt) zodat ook in een tuin waar kinderen spelen deze soort op zijn plaats is. De Cudrania is zeer winterhard

De zeer decoratieve op ronde kornoelje (Corns kousa) lijkende vruchten hagen in paren net zoals kersen, ze worden ongeveer 1,5 cm groot en rijpen in oktober tot een mooie rode kleur. Zolang ze niet rijp zijn voelen ze erg hard aan en bij openbreken komt er melksap uit de vrucht net als bij een vijg. Bij volledige rijpheid zijn de vruchten erg zoet en sappig en smaken wat naar meloen met vijgen. Om goed te rijpen hebben de vruchten wel een goede zomer nodig. Bij volledige rijpheid zijn de vruchten erg zoet en sappig en smaken wat naar meloen met vijgen.

Cudrania tricuspidata houdt van een plek in de zon of half schaduw. Hij groeit goed op een normale, voedselrijke en goed doorlaten bodem. Het blad is voedsel voor de zijderups. De wortel is traditioneel in gebruik tegen typische vrouwen ziektes, en om de bloedsomloop te bevorderen. de bloei en vruchtzetting vindt plaats aan éénjarig hout. Deze bladverliezende struik of boom is volkomen winterhard in ons klimaat, het eerste jaar enige bescherming geven.

Wij hebben planten staan van lengte 25/35 cm. Prijs is €.13,95 per stuk, potmaat P.9 met foto etiket

Grotere planten lengte 35/50 cm. prijs is €.19.95 per stuk potmaat P.17 met foto etiket.

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.6,95 (Nederland) en voor België €.9,95 tot 30 kg.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie bramen plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

 

Wij adverteren vanuit Nl. geven 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

 

Ook voor grotere aantallen kunnen wij voor zorgen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding en resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons.

 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit!

 

Reageer nu!

Contact-informatie

Richard ( Bedrijf )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Venhuizen
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 06-22902808

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)