Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

bouw

Grove Dennen, Pijnbomen te koop

Prijs: Nader overeen te komen

1.082 keer bekeken • Status: Actief

Grove Den op stam: Mooie winterharde groene den. De Pinus Sylvestris ook wel bekend als Grove Den of Pijnboom hoort tot de familie van de naaldbomen. De boom kwam oorspronkelijk van nature voor in Nederland maar door veenafgravingen en ontginningen zijn deze bomen verdwenen. Later is men de grove den in Nederland gaan aanplanten met zaad uit het buitenland. De Den is een groenblijvende boom en kan wel behoorlijk hoog worden en heeft rood-bruine schors, lange donkergroene naalden en puntige kegels.
De Pinus sylvestris heeft takken met knoppen zonder hars. De wintergroene naalden groeien in paren en zijn 3 tot 7 cm lang. Aan de top van de jongste takken groeien 1 of enkele rozerode vrouwelijke kegels, aan de voet van dezelfde of andere jonge takken staan veel geelbruine mannelijke kegels dicht bij elkaar. De den voelt zich het best thuis op zonnige plaatsen op droge tot natte, voedselarme, zure grond (zand en hoogveen).

Leverbaar in verschillende groottes tussen de 200cm en 400cm.

200cm-225cm = 25 euro / stuk
225cm-250cm = 30 euro / stuk
250cm-300cm = 35 euro / stuk
300cm-350cm = 40 euro / stuk
350cm-400cm = 50 euro / stuk

Wanneer de kluit moet worden voorzien van een jute gaaslap (ingazen) dan komt er 1 euro per boom bij. Deze gaaslap hoeft niet verwijderd te worden bij het planten en vergaat binnen enkele maanden op natuurlijke wijze. Draadkluit is ook mogelijk in overleg. Bij afhalen zelf uitkiezen welke u wilt, bij kleinere aantallen worden ze ter plekke vers uitgestoken. De bomen zijn ruim gezet, geen iele bomen. Bezorging met aanhanger kan ook maar dan komen er transportkosten bij.
Het beste plantseizoen zijn de maanden met de " R" in de maand en dan met name in het najaar of in de winter.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Best
(Noord-Brabant, Nederland)
Tel: 06-52374344

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)