Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

bouw

Kornoelje of Cornus met mooie bloemen en heerlijke aromatische vruchten!!!

Prijs: € 8,95

1.522 keer bekeken • Status: Actief

Cornus mas is een plant zonder doorns/stekels!

Kind vriendelijk plantje voor in elke tuin.

 

Vruchten zijn zacht rood en of geel van kleur, verschilt per soort worden zo'n 4 cm. lang.

Ook zijn deze vruchten heerlijk zoet van smaak en goed om jam van te maken.

 

Planten (1-3 tak vertakt) van 30/50 cm. lang, 1 jarige mooie wortelstok of een pot 2 liter.

Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u van een mooi bloeiende plant in het voorjaar en daarna de heerlijke vruchten.

 

De plant wordt beschouwd als winterhard tot -30 graden F

Kornoelje slechts gedeeltelijk zelf-vruchtbaar, zodat het planten van twee cultivars voor kruisbestuiving wordt aanbevolen. Het is flexibel en zal gedijen in bodems met een pH van 5,5-7,5. Het is niet kieskeurig over bodemtype en groeien in zware kleigrond evenals zand- en leemgronden. Planten lijken te groeien en fruit goed in de halfschaduw. Cornus mas is een van de bekendste in de winter bloeiende struiken. Vanaf begin februari tot ver in april kleuren de kleine plukjes bloemen de struik massaal geel. Gele kornoelje komt in een groot deel van Europa tot ver in Turkije van nature voor. De struiken groeien in en langs randen van bossen. In de Kaukasus en Rusland zijn hellingen van bosranden er in deze maanden felgeel mee gekleurd. Het is een bijzonder schouwspel, omdat je in deze tijd zoiets niet verwacht. In Nederland zie je Cornus mas meestal als eenling geplant, maar een groep ervan geeft een veel indrukwekkender beeld. Cornus mas bloeit voor het uitlopen van het blad. Kort voor de bloei zijn massa's geelgroene knopjes aan de struik te zien. Het zijn de bloemen omsloten door het bloemomwindsel. Later komen hieruit de botergele bloemen te voorschijn. De overdadige hoeveelheid bloemen geeft de struik een gele waas in het voorjaar. In de nazomer beginnen er felrode vruchten aan deze boom te hangen die kunnen worden bereid als jam die boordevol vitamine C zit. Kornoelje is een zeer goed geneesmiddel. Het werkt zelfs tegen coeliakie, een ziekte waarvan men denkt dat het ongeneeslijk is. De Kornoelje is mild verwarmende en het heeft zoete vochtige bijsmaak. De bast, het hout en   de bladeren samen kun je in water koken om een lekker ontspannend bad van te maken. Als je aan jicht leidt is het goed om extra bladeren van de kornoeljeboom in het bad te doen. De kornoelje vrucht van deze boom is niet schadelijk maar zuivert en versterkt de maag. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden van gele kornoelje. Een thee van enkel de schors is een opwekkend middel. De vruchten kun je rauw eten, als jam en als gelei of gewoon als rauwe puree. Het spijsverteringskanaal wordt versterkt door deze vrucht. Een colitus is na enkele maanden inname van kornoelje-kersen genezen. Kornalijn werkt goed tegen coeliakie of glutenintolerantie. Het helpt niet om deze vrucht eenmalig te eten; slechts een maandenlang volhouden van het eten van kormoeljebessen leidt tot medicinaal positief resultaat. Ook zit er een anthocyanide in deze rode vrucht die een beschadiging van de maagslijmvliezen kan herstellen. Deze zelfde stof kan ook bloedvaten en spataderen repareren en is een middel bij gastritis of maagslijmvliesontsteking.

Cornus mas en Cornus kousa zijn goede soorten om te eten.

Cornus goede soorten zijn;

'Cormas', 'Devin', 'Elegant', 'Jolico', 'Kasanlaker', 'Oszi Tüz’, 'Pioneer', 'Red Star', ‘Schumener’, ‘Titus’, ‘Podolski’, ‘Yellow’, ‘Juliusz’, ‘Schumener’.
Grootvruchtige rassen zijn: 'Jolico', 'Kasanlak' , ‘Pioneer‘, ‘Podolski’, ‘Yellow’, ‘Juliusz’, ‘Schumener’, en 'Macrocarpa'.

 Prijs is €.8,95 per stuk met foto etiket 30/50 cm. groot. Prijs voor een grotere plant 50/70 cm. in 3 liter pot is €.19,95 Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn 6,95 en voor België 9,95 tot 30 kg.

Besteld u meer dan 100 plantjes betalen wij de verzendkosten.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie frambozen plant in de tuin te hebben.

 

Een heerlijke vrucht die goed is voor dessert.

Hij smaakt zo lekker dat je ervan blijft smullen...!

 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons.

 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit!

Reageer nu!

Contact-informatie

Richard ( Bedrijf )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Venhuizen
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 06-22902808

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)