Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Nectarine bomen, oude soorten en soorten met platte vruchten

Prijs: Niet van toepassing

1.052 keer bekeken • Status: Actief

De nectarine of nectarijn (Prunus persica nucipersica) is een mutant van de perzik (Prunus persica) met een gladde en glanzende schil. Behoudens de schil, bestaat er geen wezenlijk verschil tussen perziken en nectarines. Een nectarine is dus geen kruising tussen een perzik en een pruim, zoals soms wordt verondersteld. De nectarine lijkt op een brugnon (Prunus persica var. nucipersica), het enige verschil daarmee is dat de pit van de nectarine niet vastzit aan het vruchtvlees. Tegenwoordig groeien en bloeien ze voornamelijk in mediterrane landen maar de Nectarines zijn hier ook zeer geschikt. Nectarine is een steenvrucht.

 

Necatarine is een zeer gezonde vrucht en is een voortreffelijk smakende vrucht. Er zijn maar weinig mensen die het niet lusten. Bovendien is het zusje van de perzik vrij gezond. Er zitten antioxidanten in die het lichaam gelijk omzet in vitamine A. Een nectarientje zorgt voor een vijfde deel van de behoefte aan vitamine A volgens de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH). Nectarines hebben als voordeel boven de perzik dat de schil wel gegeten kan worden. Je moet hem goed wassen en eigenlijk is het aan te raden alleen biologische nectarines te eten aangezien de vrucht pesticiden kan bevatten die je in de winkels koopt. Verder zit er veel vitamine C, luteïne en zeaxanthine in de nectarine. Luteïne is een fytonutriënt dat de vruchtbaarheid van de vrouw reguleert en het speelt een rol in de ogen. Zeaxanthine is nog belangrijker voor de ogen en voorkomt oogstaar. Verder zit er veel vitaminen in uit het B-complex zoals B1(thiamine )B3(niacine), B5(pantotheenzuur en B6(pyridoxine). Voorts bevat nectarine de mineralen kalium, ijzer, zink, koper en fosfor.

 

Platte nectarine of 'wilde' nectarines kun je met huid en haar eten. De platte nectarine is iets zoeter en sappiger dan de gewone nectarine. Niet omdat hij meer suikers bevat, maar omdat er minder zuren inzitten.

Voor prijzen en soorten vraag onze soortenlijst aan dan heeft u alles in één overzicht en kunt u zo een betere keuze maken. Let wel op waar u de boom wilt plaatsen in de tuin, wij adviseren u daarin graag.

Er is toch niets mooier dan een speciale mooie nectarine boom in uw tuin te hebben die geen ander heeft staan!

 

Soorten perziken die wij kunnen aanbieden o.a. Fantasia, Early Blase, Early Orange, Red Gold, Flavo Top, Lord Napier, Red Gold, M. Branchet, Bigtop. Wilde soorten nectarine o.a. Honey, Concettina, Mesembrine, Oriola.

Wij bieden verschillende type nectarinebomen aan o.a. struiken (lengte 140/+ cm.) met 4/6 takken, halfstam stamhoogte 1.20 vertakt, hoogstam 1.80 stamhoogte vertakt, leivormen, U vormen.

 

Zoekt u een mini nectarine boom bijvoorbeeld soorten ook heel geschikt voor in kuipen of terras potten en worden vaak niet groter dan 1.60 m. soorten o.a. Rubis. Heerlijke sappige nectarines. Deze soorten bloeien super mooi in voorjaar met diep rosé bloemen.

 

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn 9,95 (Nederland) en voor België 13,95 groot verpakking.

 

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Ook krijgt u een snoeikalender van ons gratis bij elke bestelling samen met een ecologische ziekten bestrijding uitleg.

 

Wij adverteren vanuit Nl. geven 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons.

 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit!

 

Reageer nu!

Contact-informatie

Alpine-plants ( Bedrijf )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Venhuizen
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 06-22902808

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)