Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

bouw

Nu echte Theeplanten, heerlijk zelf je eigen gezonde thee maken

Prijs: € 9,95

136 keer bekeken • Status: Actief

Sinds kort zijn deze NIEUWE thee planten ook bij ons verkrijgbaar, en dit is erg bijzonder! En ze bloeien ook nog mooi in april/mei. Ja een echte Winterharde Thee Plant. Door middel van kruisen met theesoorten en de sier-Camellia is er nu een echte goede plant beschikbaar die het in onze tuinen uitmuntend doet.

De planten moeten met strenge vorst nog wel  bescherming hebben, maar ze kunnen -15 zonder schade op te lopen prima aan!

 

De theeplant (Camellia sinensis) is een struik die van oorsprong voorkomt in Zuidoost-Azië. De jonge scheuten van deze struik worden gebruikt om thee te produceren. Tegenwoordig wordt thee over de gehele wereld in tropische en subtropische gebieden geteeld. Van deze struik worden witte thee, groene thee, oolong en zwarte thee gemaakt. De theeplant is een groenblijvende struik of kleine boom die zo'n 17 m hoog kan worden, maar meestal tot onder de twee meter wordt gesnoeid als hij voor de bladeren wordt geteeld. De struik heeft een sterke penwortel. De bloemen zijn geel-wit met een diameter van zo'n 2,5-4 cm met 7 of 8 bloemblaadjes.

De bladeren zijn 4-15 cm lang en 2-5 cm breed.

 

De zaden van de theeplant kunnen fijngemalen worden voor thee-olie, een zoete olie voor kookdoeleinden die niet verward moet worden met theeboomolie, een etherische olie die gebruikt wordt voor medische en cosmetische doeleinden en gemaakt wordt van de bladeren van Melaleuca alternifolia.

 

Het verschil met de sier-camellia en de echte thee-struik is het volgende.

De zo vroeg en rijk bloeiende Camelia struiken die we kennen en zo populair zijn, vooral in voorjaar!

Het verschil zit hem in het blad, de tanines en andere stoffen moeten perfect zijn om echte goede thee te kunnen maken. De sierplanten zijn ook puur op uiterlijk gekruist en bij goede Thee komt wel iets meer kijken als alleen een mooie bloem.

 

Waar kan de Thee-plant het beste staan?

De beste plek is op het noordwesten op een windluwe plek. Ook is het belangrijk om de theeplanten tegen de felle zon te beschermen door ze bijvoorbeeld in halfschaduw te zetten. Bij thee-plantages zie vaak ook dat er lagen boven de theeplanten groeien. Het is wel aan te raden om ze in een licht zure humusrijke bodem te zetten. De planten worden uit eindelijk tussen de 120 en 150 cm hoog wat in veel tuinen prima past!

 

Straks ook echt thee uit eigen voedselbos of (eetbare) siertuin en hoe te maken. Jazeker kan dat! Het is wel een tijdrovend en precies proces om goede thee te krijgen.

De theebladeren worden  de bovenste 2 jongste bladeren gebruikt. De bladeren worden een paar dagen gedroogd/gefermenteerd en dan in bijvoorbeeld een wok tot een bepaalde temperatuur verhit waarna ze opgerold worden. We zijn gewend om ons theezakje tijdje in een kom te laten hangen maar deze thee is meer aandacht waard! Echte goede thee maakt men in water wat rond de 95 c is. Heet water word op de bolletjes gegoten en deze zullen zich uitvouwen tot een mooi groen blaadje. en na 2 minuten moeten de bladeren er weer uit om niet te veel bitterstoffen te krijgen die juist de gezonde werking opheffen.

Dus in een Thee zakje zet je helemaal geen goede thee! Die koop je alleen in betere winkels of uit eigen tuin!!!

 

Wij bieden verschillende lengte aan o.a. planten in pot 11 cm. €.9.95  (lengte 20/30 cm.) planten in pot 14 cm. €.12.95  (lengte 35/45 cm.) planten in pot 19 cm. €.19.95 (lengte 50/70cm.) en grotere planten in pot 28 cm. lengte 110/120 cm. op aanvraag.

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.6,95 (Nederland) en voor België €.9,95 tot 30 kg.

Besteld u meer dan 15 planten betalen wij de verzendkosten.

 

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Ook krijgt u een snoeikalender van ons gratis bij elke bestelling samen met een ecologische ziekten bestrijding uitleg.

 

Wij adverteren vanuit Nl. geven 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij

 

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

Richard ( Bedrijf )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Venhuizen
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 06-22902808

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)