Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

bouw

PawPaw de Prairiebanaan of roomappel.

Prijs: € 12,95

1.081 keer bekeken • Status: Actief

Asimina trilobata is de Latijnse naam voor in Nederland ook wel genoemd de Pawpaw.

Deze plant komt van nature voor in zuidoost America, heeft opvallende grote vruchten.

 

Het is een bladverliezende struik en loopt in het voorjaar uit met schitterende grote groene bladkleuren die per soort variëren tot in de herfst kleuren van oranjerood tot bruinrood.

Asimina triloba (pawpaw) is dus een kleine vruchtboom uit Noord Amerika. Het is een boompje dat nog weinig bekend is in Nederland en België. Het is een van de weinige soorten van deze familie die winterhard is. Het tropische komt tot uiting in de smaak van de vruchten, een beetje banaan, een beetje ananas, een beetje mango, en nog wat eigens. Asimina gedijt ook in Nederland en kan hier ook vruchten leveren. Het is een langzaam groeiend boompje, dat per jaar niet meer dan 20-25 cm langer wordt. In het voorjaar komen eerst de bloemen tevoorschijn, dan de bladeren. In de herfst verkleurt het blad naar geel en valt af. Om vruchten te krijgen heb je minstens 2 boompjes nodig.Asimina is een strikte kruisbestuiver. Het opkweken van deze boompjes vergt flink wat tijd, maar de beloning is niet mis: een tropische vrucht uit eigen tuin.

                                                                                                                                                                                                                      Er nog niet veel bekent over de gezondheid van deze plant maar infytotherapie wordt "triloba" gebruikt als een remedie tegen rode huiduitslag en infecties zoals roodvonk.

 

Asimina doet het bij ons het beste in de volle zon. Jonge planten zijn echter gevoelig en hebben wat bescherming nodig. Goed gevestigde boompjes zijn volledig winterhard. Zorg verder voor een rijke bodem met voldoende organische stof - een boom die zo langzaam groeit moet in de watten worden gelegd. Pawpaw bomen verdragen het verplanten niet erg goed. Ze kunnen moeite hebben om op de nieuwe plek opnieuw aan de groei te komen. De kans op een succesvolle hergroei van wortelnaakte planten is zelfs nagenoeg nihil. Daarom is het noodzakelijk uitsluitend bomen te planten met grote kluit, of beter nog: bomen die zijn opgegroeid in containers. Een plantafstand van 4 à 4½ meter tussen de rijen en 2 à 3 meter binnen de rijen wordt wel gebruikt in experimentele beplantingen. De boom houdt van een vochtige, vruchtbare en goed doorwortelbare licht zure tot neutrale bodem van 5,5 à 7,0.

 

Momenteel 10 soorten staan o.a. Mellingtos, Prima, Vosselijk, Taylor, Sun Glo, Overleese, NC1, Sunflower, Prolific, Taytoo, en Wells. We zijn bezig met nog veel meer soorten. Prijs voor soorten potmaat P.19 lengte 30/35 cm. is €.12,95 per stuk en 10 stuks voor €.118,00 met foto etiket. Grotere planten van 70/90 cm lang. Pomaat is 4 liter, prijs is €.29,95 per stuk met foto etiket. Grotere planten op aanvraag daar prijs per soort verschilt. De meeste soorten zijn gestekte en geënte planten.

100% gegarandeerd vruchten. Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.6,95 en voor België €.9,95 tot 30 kg.

Besteld u meer dan totaal 10 plantjes betalen wij verzendkosten.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons.

 

Neem contact op met ons hierover.

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit!

Reageer nu!

Contact-informatie

Richard ( Bedrijf )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Venhuizen
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 06-22902808

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)