Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

bouw

Marmorino Italiaans stucwerk [Import ItaliŽ]

Prijs: € 116,77

4.278 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw

Marmorino Venezië di Lusso 25 kg Farbe : bianco / wit

Mineraal handpleister van moeras kalk, marmermeel, cellulose vezels voor een zijdemat oppervlakte of als basis voor Stucco Venezië

Marmorino afwerkingen staan bekend om hun ecologische en duurzame kwaliteit. Het product is een natuurlijk product, marmorino “ademt” en biedt tegelijk een hoge weerstand tegen vocht. Door een getinte waslaag laat zich evenals een prachtig visueel effect bereiken, zeer wenselijk  voor en luxe badkamers of een Eye-catcher bijvoorbeeld een vrijstaande muur.
Marmorino is uitstekend geschikt  als basis laag voor Stucco Venezië. De uiteindelijke afwerking woord dan iets dikker, maar minder dan 0,5mm.

  • - optimaal ondergrond voor gekleurde was.

Verbruik: 1,0 - 1,3 kg / m²

Geschikt voor:Kalk-/cementpleister, Gipspleister, Beton, Gipsplatten, Gipsvezelplatten, MDF

Finish:cera d'api, punisch was oder venezianse zeep

Kleur:Mengen met kalkecht Pigmenten of een geconcentreerde kleurdeeg

 

Kleurenkaart/mengverhouding hier:

www.stukadoors-bouwstoffen.eu

 

Prijs is incl. BTW [21%] excl. verzendkosten

 

Marmorino is een prachtig en gladde zijde mat wandafwerking waarmee fantastische een zeer decoratieve resultaten kunnen worden bereikt. Marmorino staat bekend als een klassieke Venetiaanse gips, maar zijn oorsprong blijkt veel ouder zijn, die dateert uit de Romeinse tijd. 
Het is effectief, zelfs in zeer vochtige omstandigheden. Zijn waterdicht (door behandeling met venetiaanse zeep) en anti-bacteriële eigenschappen evenals visuele effecten zijn ook zeer wenselijk voor luxe badkamers en andere natte ruimtes. 
Niet beperkt tot het interieur te gebruiken, kan men het zien aan de buitengevel van veel gebouwen met een groot effect.
Marmorino afwerkingen staan bekend om hun ecologische en duurzame kwaliteit. 


De houdbaarheid bij: - Niet aangebroken emmer is jarenlang - Kleinere hoeveelheden met 1-2 cm water afdekken. [water blijft boven liggen, voor gebruik water weghalen en materiaal mengen]


Prijs per emmer 25kg 116,77 EUR
(Prijs (bruto) per m² zonder pigmenten - EUR 5,56 (zijdemat of mat)). 
Verzendkosten 13,25 EUR 

 

Marmorino 25 kg
Kleur : bianco / wit
Pigmente separaat bestellen


Marmorino fine is zowel binnen als buiten toepasbaar, in vorm van edelpleister of als kalkslib (met 15% water verdund). Door het huidige regenwater, dat vaak een groot aandeel zwavel heeft, reageert de kalk met zwavel en woord calciumsulfate, de chemische naam voor gips. Gips is alleen voor binnen (buiten zal de slib uitwassen en verdwijnen.) Om deze reactie te voorkomen, word de bedekking met een speziale zeep beschermt. De nog niet carboniseerde kalk (reactie van kalk met kooldioxide) en de zeep beelden een onscheidbare molecule, de naam is kalkzeep.
De definitieve oppervlakte is zijdemat met een marmerachtig uiterlijk of STONE optik [ dit varieert door de techniek van de stukadoor ] De natuurlijke kleur van het materiaal is een zeer licht ivoor. Door toevoeging van natuurlijke pigmenten kan het in bijna elk gewenste kleur afgewerkt worden
Marmorino is eveneens volledig toepasbaar in keuken, badkamer douche en welness ruimtes. De hechting aan de ondergrond is zeer goed en de pleister is ademend, waardoor waterdamptransport door de laag kan plaatsvinden zonder de pleister te beschadigen. Bovendien zorgt de hoge alkaliteit van de pleister ervoor dat schimmels zich niet kunnen ontwikkelen.

 

Toepassing: Op alle draagkrachtige pleistergronden zoals Gipspleister, Sierpleister, Kalkcementpleister - Gipsplatten, Gipsvezelplatten, MDF. Zandende ondergronden moeten tevoren verstevigd worden, Gips - en vezelplatten, of met muurverf behandelde oppervlakten moeten tevoren gegrond worden. Met olieverf of geolied Alkydlak behandelde oppervlakten moeten worden geloogd.

 

Finish: kalk is zuurgevoelig - spijsolie, vruchtensap, azijn en andere vloeistoffen die in de keuken gebruikt worden, bevatten meer of minder zuur en veroorzaken lelijke plekken. Dit geldt ook voor de badkamer (Body lotion, Cosmetiek). Met Cera punica (was) behandelde oppervlakten zijn beschermd tegen zuurplekken. Was beperkt de wateropname van de kalkbedekking. Oppervlakten kunnen zo ook op glans polijst worden. Met was behandelde oppervlakten kunnen vocht of met mild zeepwater worden schoon gemaakt.

 

OP VOORRAAD
Bel 0519-57 151 2 of 06 - 165 46 693
- mineraal handpleister van moeras kalk, marmermeel, cellulose vezels
- optimaal doordringbaarheid voor waterdamp en ook een goed weerstandsvermogen tegen schimmel– en bacterieaantasting
- voor een zeer glad of STONE optik oppervlakte met een marmerachtig uiterlijk door venetianse afwerktechniek.
- optimaal ondergrond voor gekleurde waslagen.
Verbruik:
1,0 - 1,3 kg / m²

Geschikt voor:
Kalk-/cementpleister, Gipspleister, Beton, Gipsplatten, Gipsvezelplatten, MDF

Voorbehandeling:
op niet minerale ondergronden
Primo marmo of eco marmo of een verglijkbaar kwarts bevattende voorstrijkmiddel [toepassing: binnen en buiten]
niet minerale ondergronden zijn MDF, Gipsplatten, Gipsvezelplatten en met verf behandelde oppervlakten

Finish:
Cera d' tapino, Cera punica of/en Venezianse zeep

 


Meer informatie:

https://www.mertens-stukadoorsbedrijf.nl

http://www.stukadoors-bouwstoffen.eu

https://www.edelundstein.nl 

Reageer nu!

Contact-informatie

Stucadoorsbedrijf Mertens ( Bedrijf )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Hantumhuizen
(Friesland, Nederland)
Tel: 0519-571512

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)